Mei en foar elkoar

Stichting mei en foar elkoar

Stichting Mei en foar Elkoar is een stichting van enthousiaste mensen uit verschillende verenigingen uit het dorp. De groep wil graag wat betekenen voor de gemeenschap in het dorp om de verbinding weer te vinden met elkaar en de samenwerking verder te verstevigen binnen de dorpskern.

Missie en visie
Onze stichting heeft ten doel het initiëren, organiseren en stimuleren van activiteiten die gericht zijn op het verbinden van verenigingen en individuen en/of het verbeteren van de leefomgeving in en rondom Wijckel teneinde de gemeenschapszin te bevorderen en de betrokkenheid bij elkaar te stimuleren.

Het idee is van Melodia en stichting Mei en Foar Elkoar die al de muziekmarathon organiseerde: "De toan hâldt oan" in maart 2018. Ze gingen op zoek. Op zoek naar verbinding. Samenwerking vonden ze met de enthousiaste toneelvereniging de Bargebeck en heel veel andere verengingen uit het dorp. Het initiatief is geboren. In 2020 een iepenloftspul (openluchtspel) in Wijckel. Centraal staat fanfare orkest Melodia en haar rijke geschiedenis.